2019.07.17

Fenyőünnep 2007.

A karácsony meghittségét, ünnepiességét méltatva családias hangulatot teremtve együtt ünnepelt a falu valamennyi lakója! A _vyr_280fenyounnep-kicsi.jpgrendezvény lebonyolítására egyesületünk és az alsódobszai önkormányzat közösen vállalkozott. A falu iskolájának udvarán- hol generációk nőttek fel- a didergő tömegek lelkébe Vass Nógrádi Béla tiszteletes úr ünnepi szavai csempésztek némi meleget. Ezután Bűdi Károly polgármester úr emelte ki a szeretet ünnepének fontosságát, és az egymás iránti megértés, szeretet szükségességét. Ezen gondolatok után a Felsődobszai Filharmonia Nostra Női Kórus – kikkel jó kapcsolatot sikerült kiépítenünk- ünnepi műsorát hallgathattuk, mely igazi szellemi felüdülésként szolgált azon a hideg éjszakán. A dalok alá a zenét a Tátorján Együttes szolgáltatta. A koncert végeztével az ünneplő tömeget szeretetvendégség várta, ahol ki- ki kedvére válogathatott a finomabbnál-finomabb sütemények, a meleg hurka, és a zamatos forralt bor és tea között. A falu népe ezen szerény vacsora mellett jót beszélgetve, lelkét ünnepi díszbe öltöztetve térhetett haza.