2019.08.21

Zenés Adventi alkalmak, karácsonyi koncertek 2010

Decemberi Advent hétvégék alkalmával ismét megfordult egyesületünk maroknyi csoportja a környékbeli falvakban. news_2271_zene.jpgAlsódobszára sikerült meghívnunk December 05-én az Ongai Református énekkart, akik karácsonyi kórusműveket adtak elő, a megjelentek nagy örömére. Következő hétvégén, 15-én Újcsanálosi Református templomban tartottunk rövid hangversenyt. J.S Bach, C.Franck, Krieger művek hangzottak el orgonán,furulyán, harsonán, továbbá karácsonyi dalok ének, furulya-gitár feldolgozásban.
Következő hétvégén December 18-án az Alsódobszai Általános Iskola tornatermében volt hallható a Tátorján Rock Együttes karácsonyi koncertje. A nagy mennyiségű hirtelen havazás miatt kevesen tudtak eljutni, de akik ott voltak magas színvonalú örömteli, megható zenélést hallhattak. A 80-90-es évek pop–rock slágerein túl a szerencsi zeneiskola megyaszói furulyaszakos növendékeit hallhattuk zenélni.
December 22-én az alsódobszai falukarácsonyon rövid zenés műsorral készültünk. Öröm volt látni, hogy a néhány évvel ezelőtti bolt előtti kis zenélés immár egyre több embert csábít el kis falunk közösségébe.
Sóstófalvai falukarácsonyra is készültünk különféle karácsonyi darabokkal gitár-furulya-harsona-billentyű feldolgozásban.