2019.09.12

Állatmentő tevékenységünk

"Azok az emberek, akik segítenek az elhagyott állatokon, nem ismerik a boldogtalanságot, hisz minden kis állat megmentése boldogsággal tölti el a szívüket." írta Carol Bigley. S mennyire igaz ez az állítás. Kiemelten fontos feladatunknak tekintjük a sérült, vagy elhagyott madarak illetve emlősök védelmét, gondozását, ápolását. Ezen munkának élharcosa, egyesületünk elnöke  Bereczky Attila Szilveszter, aki ezzel egy több mint 20 éves családi hagyományt folytat.

19023263_1188651257911054_4896307229888160803_o.jpgÉdesapja Bereczky István mintegy 22 éven keresztül a Tiszatáj Környezet- és Természetvédelmi Közalapítvány segítségével működtette Sajóhídvégen (Sajóhídvégi Átmeneti Madármenhely) a madár menhelyet, melyet annak idején a Bükki Nemzeti Park engedélyezett és támogatott. Halálát követően a sérült madarak most már Alsódobszán, egyesületünk székhelyén várják, felépülésüket, hogy utána szabadon repülhessenek tovább.

Sajóhídvégi Átmeneti Madármenhely, amely családi tradíció nyomán kelt életre és jelenleg Alsódobszán, Bereczky Attila Szilveszter otthonában működik tovább.

Csupán az elmúlt időszakot tekintve is több őzgida, fehér gólya, darázsölyv lelt röpdéinkben biztos menedéket. A felgyógyulást és visszavadítást követően pedig remek élőhelyet találhattak Hernád völgyében.

Ha önnek is fontos az állatok megmentése, védelme, kérjük támogasson adója 1 %-ával!

Adószámunk: 19333061-1-05