Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Videók

Cikkek

2019.08.26

Édeni főbérlők 1.rész (HD) magyar amatőr természetfilm

/ Menüpont: Videók

Május van. Virul a természet, és hol másutt lehetne ebben leginkább gyönyörködni, mint egy erdei tó partján? Kisfilmünk egy valóban édeni vadvízi közösséget mutat be, felvillantva egy-egy olyan igazán ritka fajt is mint pl. a Cordulegaster heros, vagyis a Ritka hegyiszitakötő. Ez a kisfilm, egy sorozat első darabja.

 
Teljes bejegyzés

2019.08.26

Kelet és nyugat magyar természetfilm

/ Menüpont: Videók

A filmet a 2. Hét Domb Filmfesztivál szakmai zsűrije, operatőri különdíjjal jutalmazta. Ez a hobbifilm lelkes amatőr videósok munkájának eredménye. Az első részben a Kelet-Mecsek vadregényes szurdokát, a Hidasi-völgyet ismerheti meg a néző. A lenyűgöző szubmediterrán éghajlatú táj mellett a patakos völgy állat és növényvilágának legjellemzőbb képviselői is bemutatásra kerülnek. A film készítőinek célja a Kelet és Nyugat Mecsek Tájvédelmi Körzet értékes természeti kincseinek népszerűsítése.

 
Teljes bejegyzés

2019.08.26

Erdők alján-vizek mélyén... magyar amatőr természetfilm

/ Menüpont: Videók

Kisfilm az I. Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon, elnyerte a Diákzsűri különdíját, majd a XI. Vasmegyei Függetlenfilm Fesztiválon elnyerte a legjobb természetfilmnek járó különdíjat.

 
Teljes bejegyzés

2019.08.26

Vad Magyarország: A vizek birodalma

/ Menüpont: Videók

Egy rétisas család mindennapjai és egy fiatal vidra kalandjai - valahol a magyar mocsarak mélyén. Természetfilm Magyarország tájairól, állatvilágáról és természethez kötődő hagyományairól, látványos képekkel, szépséges zenével, Kulka János narrációjával. A magyar-német koprodukcióban készült egyórás természetfilm lenyűgöző képi világával és sodró történetével méltón jeleníti meg Magyarország tájait, állatvilágát és természethez kötődő hagyományait. A négy évszakon átívelő, több mint húsz hazai helyszínen forgatott film évtizedek óta az első, hazánk vadvilágát átfogóan bemutató produkció.

 
Teljes bejegyzés