Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.01.24

Közösségi ház átadása

December 29-én szúk körben felavattuk egyesületi ingatlanunkat. A Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” FCA-KP-1-2020/1-000841 számú pályázaton eredményesen vettünk részt, mely keretében lehetőség adódott az Alsódobsza, Rákóczi út 66. szám alatti ingatlan megvásárlására, berendezésére és egyes felújítási munkálatok elvégzésére.
A szűk körű3..jpg összejövetelen Kerekes Kamilla vadászkürttel előadott darabja után egyesületünk elnöke tájékoztatta a megjelenteket a ház vásárlásáról, a felújítási munkák folyamatáról. Az ingatlant megtekintette Bűdi Károly polgármester Úr is, aki örömét fejezte ki és látta el pályázati tanácsokkal tagjainkat.
Az ingatlan megvásárlása egy többfunkciós közösségi tér kialakítását teszi lehetővé, amely fejleszti a közösségi élet minőségét, a helyi gyerekek, fiatalok ismereteit és látókörét. Helyszínt nyújt közösségi összejövetelekhez, művészeti próbákhoz. Az épület egyik helyiségében a Hernád-völgy természeti értékei kerülnek bemutatásra, másik terme pedig a helytörténeti gyűjteményünknek ad otthont.
Az udvar és a hozzá tartozó melléképület ideális teret biztosít a mentett vadon élő madarak és emlősök ideiglenes elhelyezésére. A pályázat összege elegendő volt az ingatlan megvásárlásra, bútorok beszerzésére, tisztasági festés elvégzésére, valamint a fürdőszoba használhatóvá tételére.
 
weblapra.png
 
 

A mappában található képek előnézete Közösségi ház átadása 2021.12.29.