Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.26

Közösségi ház vásárlása, felújítása

egyesuleti-haz.jpgEgyesületünk a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” FCA-KP-1-2020/1-000841 számú pályázaton eredményesen vett részt, mely keretében lehetőség adódott az Alsódobsza Rákóczi út 66. szám alatti ingatlan megvásárlására, berendezésére, s egyes felújítási munkálatok elvégzésére.

Az ingatlan megvásárlása egy többfunkciós közösségi tér kialakítását teszi lehetővé, amely fejleszti a közösségi élet életminőségét, a helyi gyerekek, fiatalok ismereteit és látókörét. Helyszínt nyújt közösségi összejövetelekhez, művészeti próbákhoz. Az épület egyik helyiségében a Hernád völgy természeti értékei kerülnek bemutatásra, másik terme pedig a helytörténeti gyűjteményünknek ad otthont.

Az udvar, s a hozzá tartozó melléképület ideális teret biztosít a mentett vadon élő madarak és emlősök ideiglenes elhelyezésére,

A pályázattal elnyert 6.000.000 forintnyi forrást az ingatlan megvásárlására, bútorok beszerzésére, tisztasági festés elvégzésére, valamint a fürdőszoba használhatóvá tételére fordítottuk.

weblapra.png