Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.17

Adventi zenés áhitatok 2008.

Dalt zengjetek és dobot pergessetek… (Zsolt. 81,3)

4.jpgEz év decembere is bővelkedett programokban, melyek központi témája nem is lehetett más, mint a karácsony, és az erre való lelki felkészülés. Egyesületünk ezúttal is a zene és vers egyetemes eszközéhez nyúlt. A Tátorján rock együttes tagjai megmutatva lágyabb énüket, adventi zenés áhítatot szerveztek a környék több templomában (Alsódobsza, Újcsanálos, Felsődobsza, Taktaharkány). A kezdeményezéshez hamar csatlakozott néhány igazán tehetséges jó barát is. Így csendülhettek fel a templomokban régi klasszikusok- J.S.Bach: air, d moll kisprelúdiuma, J.S.Bach-Gouno: Ave Maria-ja, Vivaldi: Tél című műve- s még sok egyéb karácsonyi dal, s vers.

Az immár hagyományossá vált falukarácsonyon is a zenei hangjegyek segítségével igyekeztünk karácsonyi hangulatot varázsolni az emberek szívébe. Hangszereket, és torkokat nem kímélve, aktuális dalok előadásával próbáltuk továbbítani a karácsony üzenetét.

Szenteste pedig kellemes meglepetésben lehetett része annak, ki meghallva az utcán éneklők dalát, házába invitálta a lelkes, de széltől átfútt csapatot. Ugyanis nagy örömünkre, a korábbi létszám az idén mintegy megduplázódott, így rengeteg új arccal, s zengő torokkal kiegészülve hirdethették a kántálók, Krisztus születésének dicsőségét. Nagyon jó érzés volt látni a megannyi fiatalt, kik hátrahagyva szentestén családjukat, Jézus dicsőítésére, s az egyház megsegítésére járták a falu házait, melegséget lopva azon emberek szívébe, akik gyermekeiktől, szeretteiktől távol, esetleg magányosan töltötték az ünnep ezen estéjét.

 

A mappában található képek előnézete 9. Zenés advent 2008.