2019.07.17

Kocsonyafesztivál 2008.

Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány és F. Nagy Zsuzsa jóvoltából lehetőségünk volt az idei Kocsonya fesztiválon Egyesületünket bemutatni. Egyórás bemutatónkat Danyikó Zoltán kezdte, általa betekintést nyerhetett a hallgatóság dscf1875.jpgalakulásunk folyamatába, főbb célkitűzéseinkbe, a Tátorján tanösvény kialakulásába, fejlesztésbe, kulturális rendezvényeinkbe, túrák, kirándulások menetébe. Felhívta továbbá a figyelmet kis falunk és a további két település (akiket érint tanösvényünk nyomvonala) nevezetességeire. Majd ismertette a 2008-as tervezett programunkat. Ezután Dobai Ádám rövid összefoglalóját hallhatták a környék természeti értékeiről, növény-, és állatvilágáról, faj-, és élőhely védelemről, a Hernád-folyó élővilágáról, a pannon térség löszsztyepjeinek egyik karakterisztikus, de ritkává vált növényéről a Tátorjánról, és talán a legnagyobb hangsúlyt fektetve az emberi tevékenységek környezetünkre gyakorolt káros hatásairól.