2019.07.25

III. Nyári túra és egyesületi nap 2009.

Augusztus 8-án hasonlóan az előző évekhez rendeztük meg nyári tanösvény túránkat. A kora reggeli órákban mintegy 70 fő 3..jpgvágott neki a túrának. A túra alatt megismerkedhettek az érdeklődők a Hernád folyó élővilágával, Alsódobsza, Szentistvánbaksa, Megyaszó történelmével, nevezetességeivel. Dél körül Szentistvánbaksán kenyérlángost kóstolhattak meg a túrázók, melyet Rontó István és családja készített, majd mintegy egy órás emelkedő után a Megyaszói pincefaluban kóstolhatták meg a különleges tájjellegű borokat Csáki Barnabás pincéjénél. A túra zárásaként következtek Alsódobszán Bűdi Károly pincéjénél a különféle egyesületi programok, melyet babgulyás kanalazgatása közben kísérhettek figyelemmel a megfáradt túrázók. A hastáncbemutató után mindenki kipróbálhatta az íjászatot, majd a Taktaharkányi tánccsoport egyedülálló műsora szórakoztatta a közönséget. Estefelé lépett színpadra a Tátorján Rock Együttes, majd utána hajnalig Bodolai Szabolcs zenélt a még nem fáradt, táncolni, mulatni vágyó túrázóknak.

A mappában található képek előnézete III. Nyári túra és egyesületi nap 2009.