2019.07.25

Szemétgyűjtés a tanösvényen 2009.

dscf33072.jpgSzeptember 5-én rendezte meg egyesületünk a szemétgyűjtési akciót a takarítási világnap alkalmával. Bár az időjárás meglehetősen nem volt kedvező túrázáshoz, még úgysem a szemétszedéshez, borult esős időben mégis összejött egy maréknyi kis csapat. Szinte már az elején mindenki elázott, de ez senkit sem rettentett vissza attól, hogy megtisztítsuk a Hernád ezen kis szakaszát a kommunális hulladékoktól. Sajnos idei évben is főként a horgászó helyeknél volt lerakva a legnagyobb mennyiségű hulladék melynek jelentős része PET palack, sörösdoboz, üveg, etetőanyag csomagolásból állt.
Megfogalmazódott bennünk a kérdés: a horgászok nem természetszerető emberek? Hiszen ugyanúgy a természetben töltik el szabadidejüket, mint bármely más természetszerető ember, akkor meg miért hagyják hátra maguk után a rengeteg hulladékot? Természetesen sikerült már találkozunk jó példával, amikor horgászok gyűjtötték össze az elődjeik által hátrahagyott szemetet. Mindenesetre az autó már az első helyen félig megtelt hulladékkal, az első elakadás után a második gyűjtőhelyen szinte megtelt. Délután 1 óra körül kellemes napsütésben, és meleg szellőfuvallatban fejeztük be a szelektálást és hulladék elhelyezést a szelektív hulladékgyűjtőknél.