2019.07.13

Madarak és Fák Napja 2011.

Május14-én, szombati napos időben gyerekek csoportja gyűlt össze az alsódobszai buszmegállóban. Hat csoport érkezett Alsódobsza, Felsődobsza, Megyaszó, Miskolc településekkor. A vetélkedőnek 6 állomása volt a Tátorján tanösvény területén, ahol különféle természetismereti feladatok, kérdések voltak feltéve a csoportoknak, melyek a következők:
madarakfak.jpg1. Pincesor (vadászház elágazás) Fafaj felismerés
2. Meggyes Madárfaj felismerés
3. Nádasdi út Növényfelismerés
4. Tatárkút Kétéltű, hüllő felismerés
5. Doma kilátó Hal felismerés
6. Gőce-lak (vadászház) érkezési pont Ügyességi feladatok
Két alsó és négy felső tagozatos csoportból mindenki kiválóan teljesített, mindegyik csapat jól felkészült volt, az alsósok holtversenyben végeztek, és a kötélhúzás döntött az első helyért, melyet a Miskolci csapat teljesített sikeresen. A felsősök közül a Felsődobszai "Kardinális pinty" csapat nyerte az elő helyet. A feladatok után különféle ügyességi feladatok voltak pontozásra, melyet mindenki kipróbálhatott.
Végigmehettek a két fa közé kifeszített spaniferen (slackline) és kipróbálhatták a barlangászok által használt  technikát, mellyel a legtöbb barlangász közlekedik kötélen. Mindezek után szalonnasütés, és íjászkodás várta az elfáradt csoportokat. Az elő hely díjazottjai felső csoportban Schmidt Egon Kisemlősök, alsó csoport Schmidt Egon Madárkalendárium című könyvét nyerték meg. A délutáni órákban pedig mindenkinek lehetősége volt egy Gőce-laki vendéglátásban részt venni, finom vadgulyás várta a még enni bírókat.