Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.13

Téli túra 2012.

dscn1946.jpgSzintén hideg, de kellemes napos időjárás várta a túrázni vágyókat a Tátorján tanösvény. 16 fő indult neki a 17 km-es túrának. Gyülekező után az Alsódobszai Református templomot tekinthették meg az összegyűltek, majd rövid falutörténetet hallhattak Nagy Béla gondnoktól. Csodálatos látvány tárult az érdeklődők elé a leszakadt magasparton, ahol a Hernád folyót lehetett teljesen befagyott állapotban megtekinteni. Az általános madárfajokon kívül nem mindennapi látványban részesülhetett néhány
szemfüles túrázó, a folyóba belefagyott, elpusztult őzből táplálkozó parlagi sasokat lehetett megfigyelni. Szentistvánbaksa, majd a szélnek rendkívül kitett Baksa halom után meglepetés várta a kimerült átfagyott túrázókat a Megyaszói pincefalunál.
Otthon maradt egyesületi tagjaink büfékocsivá átalakított 452-es UAZ gépjárműből kínálták fel a frissen sült lángost, forró teát és forralt bort, melyből korlátozás nélkül mindenki ehetett, ihatott, így kellemes hangulatban ért véget a hátralévő 3,5 km!