Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.13

Barlangkutatás a Bányász-barlangban 2013.

ferenczyg2013090800005.jpgEgyesületünk tagjai már a kezdetek, azaz 2010 óta oroszlánrészt vállalnak a bükk-fennsíki Bányász- barlang kutatásában. A rendszeres és kitartó munkának köszönhetően a barlang idén felkerülhetett a hazai legmélyebb barlangok dobogójára.
A feltárást folyamatosan követi a barlang térképezése, idén a Bükki Nemzeti Park 2012-es megbízásának köszönhetően. A bejárat és a feneketlen-akna közötti legrégebben ismert szakaszok térképét készítettük el az Ódorvári Barlangkutató Egyesület tagjaival együttműködve. Így egységesen magas színvonalú térképanyag állt rendelkezésünkre az egész barlangról. Az augusztusi kutatótáboron két újabb akna várt minket, a Vasas-akna alatt régóta türelmesen hosszabbított kutatótáró végén...
A Karszt- és Barlang Alapítvány pályázatán 69 000 Ft-ot nyert egyesületünk a Bányász-barlang feltárására. Az elnyert összegből egy pár új barlangi telefont szereztünk be a Francia Barlangi Mentőszolgálattól, illetve létrát és megfelelő rögzítési pontokkal ellátott köteleket helyeztünk el, megkönnyítve lenti mozgásunkat.

 

A mappában található képek előnézete Bányászbarlang bejárás 2013