Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.13

VI. TÁTORJÁN TANÖSVÉNY TÚRA és EGYESÜLETI NAP 2013.

6.jpgEgyesületünk eddigi legsikeresebb, legjobban megszervezett nyári tanösvény túrája, és egyesületi napja bonyolódott le július 13-án. A túrára 50 fő indult el, majd érkezett vissza a gyönyörű környezetben lévő Gőce-lakhoz, mely körüli területet Bűdi Károly polgármester és családja biztosította.
Legnagyobb újdonság a profin megépített színpad volt, melyet Nagy Béla tervezésével és segítségével falubeli fiatalok állítottak fel. Nagy sikerrel, első alkalommal képviselték magukat különféle természetvédelmi szervezetek is.
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki helyi csoportja madárodú típusokat, védett madárfajokat mutatott be és ismertette a madárvédelem fontosságát, programjaikat, bekapcsolódási lehetőségeket. A Mályi Természetvédelmi Egyesület gyurgyalag, partifecske védelmi programját, és egyesületük célkitűzéseit mutatta be. Magas színvonalú kiadványaikkal képviselte magát az Abaúj Zemplén Értékeiért Közhasznú Egyesület. Az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány érdekes napelemes maketteken mutatta be a fenntartható, energiatakarékos gazdálkodás lehetőségeit.

A fáradt túrázókat babgulyás fogadta, továbbá büfé állt rendelkezésre és házi készítésű sajtokból kóstolhattak a vendégek Polyák László sajtkészítő jóvoltából. A délután folyamán színvonalas bemutatót láthattunk a bőcsi Shyto-ryu karate egyesülettől és a taktaharkányi  Spry Dance Club tánccsoport tagjaitól. Minden résztvevő kipróbálhatta egyesületünk tagjai által biztosított íjászatot, és akinek kedve volt kezébe vehette a karikás ostort vagy egyéb középkori fegyverek bármelyikét.
Az esti hangulatot a Killer Surprise zenekar alapozta meg táncosaival, őket követve pedig a Tárorján rock együttes szórakoztatta a résztvevőket. A koncertek után hajnalig tartó zenés mulatsággal, tánccal ünnepelhettük meg a napot.

 

A mappában található képek előnézete Nyári túra 2013.