Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.13

Fenntartható Fogyasztási és életpályaminták: Rendhagyó iskolai foglalkozások, gazdaságlátogatások, kiállítások

fenntarthato.jpgUtolsó helyszínen is megrendezésre került a fenntartható élelmiszer fogyasztás népszerűsítése. „Fenntartható fogyasztási és életpályaminták népszerűsítése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében”. A Svájci-Magyar Együttműködési Program Civil Alapjának támogatásával, a Zöld Akció Egyesülettel közösen, a tavalyi évben elkezdődött projekt keretében az idei évben a Mogyoróskai Csonkás tanyára szerveztünk kirándulásokat, ahol ökológiai állattenyésztést, élelmiszertermelést sikerült bemutatni, illetve az alábbi iskolákban jártunk előadásokat tartani:
Wesley János iskola és Kollégium Bárczay Gábor tagintézménye-Felsődobsza. Április 14-én rendhagyó iskolai foglakozást tartottunk 14 fő részére. A vándorkiállítás április 16-24 között volt megrendezve 18 pedagógus és 130 tanulói létszám előtt. Május 6-án 18 fő vett részt a Csonkás-tanyai kiránduláson.

Szerencsi Szakképző Iskola részére április 25-én tartottuk meg az előadást 25 diák részvételével, a gazdaságlátogatást június 12-én szerveztük meg. A június 10-16-ig megrendezett vándorkiállítást mintegy 40 oktató és 540 tanuló láthatta.

Wesley János Családi Napközi, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium- Abaújkér részére április 29-én tartottunk előadást. A vándorkiállítás április 30 - május 7 között volt megtekinthető 428 tanuló számára. A gazdaságlátogatás június 13-án 21 fő részvételével zajlott le.