Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.08.21

Szakmai nap 2017

2017. február 17-én kezdtük el a tizedik, jubileumi szakmai napunk előkészületit, egy fél Mangalica sertés feldolgozásával, melyben nagy segítségünkre volt a mogyoróskai Csonkás tanyáról a Németh házaspár. Másnap szakmai előadásokkal folytatódott a rendezvény az Alsódobszai Kultúrteremben.
A nap folyamán mintegy 40 fő jelent meg rendezvényünkön, melyet Bereczky Attila elnök vezetett le. Helyi kórusunk az Üzenet 8.jpga kék bolygónak című dallal nyitotta meg a napot, amit Bereczky Ágnes, és Nagy Péter harsonaduója követett. Bűdi Károly polgármester köszöntő szavai után Huber Attila a Hernád természeti értékeit, Juhászné Türke Ildikó növénytani, Csipkés Roland halfaunáját mutatta be. Ebédszünetben tárcsás hús, hurka, kolbász, kocsonya, tepertő, és különféle tájjelegű italok várták az érdeklődőket. Ebéd után Vivaldi - Négy évszak, Tél lassú tételét játszotta el fuvolán Molnár Lilla, akit Kerekes Sándor orgonaművész kísért zongorán.
A délutáni szekciót Kmetty Zsolt (Vidám-vidra Vízitúrák) kezdte el, aki a Hernád turisztikai lehetőségeit taglalta, majd Dobai Ádám titkárunk mesélt az elmúlt 10 évről, és a jövőbeli tennivalókról. Az előadást Danyikó Zoltán tagtársunk zárta, aki a Hernád völgy történelmét mutatta be.

 

Ízelítőül néhány kép a képgalériában, további fotók facebook oldalunkon.

 

A mappában található képek előnézete Szakmai nap 2017