Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.06.09

Tanösvény túra és családi nap 2018

A szép időnek köszönhetően mintegy 50 fő vágott neki újra a Tátorján Tanösvénynek az ország különböző pontjairól, a legmesszebbről Nagyváradról, Budapestről, illetve Hershey-ből (Pennsylvania) érkeztek hozzánk. A csapat nagyobb része 13.jpgAlsódobszáról, egy kisebb csapat pedig Szentistvánbaksáról indult el. Visszaérve a túráról kétféle étel várhatta a túrázókat. Kiss Ferenc tagtársunk ismét felajánlott egy vaddisznót, melyet ezúton is köszönünk! Néhányan meglátogatták a pincesort is, ahol különféle borokat kóstolhattak meg. Danyikó Zoltán csodálatos múltat idéző fotógyűjteménye, és kiállítását tekinthettük meg, majd felpörögtek az események és 6 rockzenekar játszott késő estig, akiiknek köszönjük hogy eljöttek időt fáradságot nem sajnálva! Ők voltak a szerencsi Korom, Roxxon, a miskolci Ctrl C, Molett férfiak és Tomi, NB band, és a már körünkben megszokott helyi Tátorján zenekar.
Körünkben volt Novák József aki könnyűzenei műsorával, szórakoztatta a délutáni sziesztázó jelenlévőket. A Magyar Madártani Egyesület Bükki Helyi Csoportjának standja mutatta be gyakoribb és ritkább madarainkat, védelmüknek a lehetőségét.
A gyerekek nagy érdeklődéssel fogadták a rendőrségi és karate bemutatót. A tűzoltókat és a habparty-t pedig izgatottan várták. Az éjszaka a "kis színpadon" a Dobszai mulatós zenekar kezdte el táncolós, könnyűzenei műsorát akiknek köszönjük a felajánlásukat, hogy zenélnek reggelig, melyet idő előtt abba kellet hagyniuk. Ezúton is elnézést kérünk azoktól, akiknek hangos volt a mulatság.
Köszönjük mindenkinek aki eljött és részt vett ezen a csodás napon (mintegy 150 fő) a szervezőknek, Bűdi Károly Polgármester Úrnak és az Alsódobszai Önkormányzatnak a helyszín biztosításáért, Bűdi Sándornak a pálinka felajánlásért, a kenyérfelajánlást az Alsódobszai vegyesboltnak (Beatrix Katonáné Franku), a fellépőknek hogy eljöttek és színesítették a napot, a Szerencsi tűzoltóságnak, és rendőrkapitányságnak.

 

Ízelítőül néhány kép a képgalériában, további fotók facebook oldalunkon.

 

A mappában található képek előnézete XI. tanösvény túra és családi nap