Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.08.18

XIII. Nyári túra és családi nap 2020.08.08.

Családias hangulatú családi nap

Augusztus 8-án rendeztük meg hagyományos nyári túránkat, és családi napunkat. Az utóbbi évektől eltérően a Tátorján ta1.jpgnösvény teljes, 17 km-es szakaszának vágott neki a mintegy 37 kirándulni vágyó. Néhányan, akik egészen fiatal gyermekekkel indultak útnak, mintegy 1,5 km megtétele után, az úgynevezett kis-körön visszatértek a kiindulási pontra, a többiek pedig folytatták útjukat a festői szépségű Hernád völgyében.

A tanösvény jól ismert állomáshelyeit (Tatár kút, Ó-Hernád, Tátorjános Természetvédelmi Terület) követően Szentsitvánbaksán, -a folyó egy csendes szakaszán- néhányan meg is mártóztak a folyó vizében, felfrissítve ezzel magukat.  A Kecske-laknál megtekinthettük a legkülönfélébb háziállatokat, a házigazdák jóvoltából pedig kecskesajt kóstolásban részesültek a jelenlévők.

Ezt követte az utunk legkeményebb része, a Baksa-halomra vezető meredek út, melyen semmit sem könnyített a forró, tikkasztó napsütés. A megyaszói pincefalu felé megismerkedhettünk a különféle kultúrnövényekkel, s az emberi 30.jpgjelenlét ellenére őzek, erdei madarak, s állatok kerültek a látóterünkbe.

 Az Alsódobsza szívében lévő Hősök ligetébe visszaérkező túrázókat az immár helyi specialitásnak számító lángos várta, melynek elfogyasztását követően kisebb, nagyobb korosztály megtalálta a neki alkalmas ugráló várat.

A Szerencsi Rendőrkapitányságnak, és Tűzoltóságnak köszönhetően az érdeklődők megismerhették a rendőrök, tűzoltók munkáját, felszerelésüket, majd hűsítő zuhanyban részesülhettek, s gyönyörködhettek a vízfüggöny létrehozta szivárványban.73.jpg

A bátrabbak, akár mint egy madár, 20 méter magasból tekinthették meg Alsódobszát, és környékét. A hagyományok tisztelői íjat ragadtak és kipróbálhatták magukat őseink harcmodorában.

Este Kovács Kristóf műsora szórakoztatta a jelenlévőket, majd pedig Holopcev Péter tagtársunk Retro Diszkója mozgatta meg a társaság táncolni vágyó tagjait. Rendezvényünkön mintegy 70 fő vett részt a nap folyamán. Ezúton is köszönjük a hely biztosítását az Alsódobszai Önkormányzatnak, önkénteseink segítségét a szervezésben.

Ízelítőül néhány kép a képgalériában, további fotók facebook oldalunkon.

 

 

A mappában található képek előnézete XIII. Nyári túra és családi nap