Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.25

XIII. szakmai nap 2020.

Mint minden év februárjában, ezúttal is szakmai napot szervezett egyesületünk az alsódobszai kultúrteremben, ahol nagy örömünkre mintegy 50 fő gyűlt össze, hogy meghallgassa az ország számos pontjából érkező előadókat. Nagy örömünkre az idén gyerekek is szép számmal csatlakoztak hozzánk. Elnökünk, Bereczky Attila Szilveszter köszöntő szavai után, Kiss Viktor kalauzolt el minket a zene különféle stílusirányaiba, tangóharmonikája segítségével. A könnyed zenei blokk után

29.jpg

Lehoczky Krisztián, az általa vezetett Mályi Madármentő Állomást és annak madármentő tevékenységét, mindennapi nehézségeit, s örömeit mutatta be. Továbbá ismereteket szerezhettünk arról, hogy mi a teendőnk, ha egy sérült madarat találunk. Vízi Károlyné Mónika egészen különleges és olykor szívbemarkoló gondolatsorokkal ismertette életútját, mely őt a szappangyártáshoz vezette. Gondolatai sokunk számára örökké bölcsességek, s iránymutatás maradnak. Ezután Bereczky Attila Szilveszter hívta fel a figyelmet, a már szomszédságunkban, a Hernád-völgyben is megtelepedett hódra, ezen különös állatra. Megismerkedhettünk a faj sajátosságaival, elterjedésének mértékével, és az élőhelyen betöltött hasznos, illetve káros tevékenységeivel.

A szünetben friss lángos, meleg tea, házi sütemények, és különféle zamatos nedűk közül válogathattak a jelen lévők, akik a gyönyörű időnek hála a szabadban fogyaszthatták el ezeket.

Az előadások második szekcióját Molnár Lilla, csodás zongorajátéka nyitotta meg. Egyesületünk főtitkára, Dobai Ádám röviden bemutatta megalakulásunk történetét, tevékenységünket, majd a tavalyi programokat egy zenés képösszeállítással elevenítette fel. Barócsi Csaba a siklóernyőzés szabályairól, lehetőségeiről, eddigi tapasztalatairól osztott meg gondolatokat a hallgatósággal, melyeket képekkel, videókkal illusztrált, sőt még egy valódi ernyő szemrevételezésére is volt lehetőség. Történelmi témájú előadásunkban, Verbovszki Dániel és segítője oszlatta el az eddigi téves képet a magyar 2. hadsereg személyi állományáról, felszereléséről, és a frontra küldésének okairól. Mindezt interaktív módon, korhű ruházatban, fegyverzettel.

A nap folyamán, Molnár Ákos gombafotóit csodálhatták meg a jelenlévők, ezáltal megismerkedve a gombák színes, különleges világával.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki valamilyen formában segítette rendezvényünk létrejöttét, hozzájárulásával emelte annak színvonalát!

 

Ízelítőül néhány kép a képgalériában, további fotók facebook oldalunkon.

 

A mappában található képek előnézete XIII. szakmai nap 2020.