2021.08.10

XIV. Tanösvénytúra és Családi nap

21..jpgXIV. Tanösvény túra és Családi nap

Július 31-én tartottuk meg hagyományos nyári rendezvényünket. Szombat reggel mintegy 30 fő vágott neki a hosszabb és a rövidebb távú túrának. A szép idő kedvezett egészen Szentistvánbaksáig. Baksa halomnál a nem felkészült túrázók – esőkabát hiányában – alaposan eláztak. Visszaérve azonban mindenkit várt a friss, meleg vaddisznópörkölt. A napsütés is visszatért, kezdődhettek a délutáni családi programok. A Mádi Aranycsikó Lovasudvar jóvoltából falubeli lakosunk Molcsányi Péter lovaglásra kialakított portáján lovagolhattak az érdeklődők, mindemellett a játszótéren íjászkodásra is volt lehetőség. A Szerencsi Tűzoltóknak köszönhetően a gyerekek nagy örömére habparty volt. Alkalom nyílt Alsódobszát 20 méter magasból megtekinteni, amelyhez néhányan félelmüket leküzdve ültek be az emelőkosárba. Koraesti lángos-sütés mellett Golenya Dávid mulatós műsora kedvezett a jelenlevőknek. Az est folyamán a rock stílus kedvelők is kiélhették magukat a ShowGoRock zenekar jóvoltából. A napot Holopcev Péter zenés videós Ret
12..jpgro Diszkója zárta. A Vízenjárók Egyesület is meglátogatott minket 30 fővel, miután leeveztek a Hernádon Vizsolytól Nagykinizsig. Mindenki jól érezte magát, és élményekkel telve térhetett haza.

Köszönet minden önkéntesünknek, segítőnknek, az Alsódobszai Önkormányzatnak a helyszín biztosításáért és segítségéért.
Kiss Ferenc tagtársunknak, aki ismét felajánlott egy vaddisznót rendezvényünkre.

Ízelítőül néhány kép a képgalériában, további fotók a facebook oldalunkon.

A mappában található képek előnézete XIV. Tanösvény túra és Családi nap